terug

Over de gegevens

Deze keuzehulp is gemaakt door Patiƫntenfederatie Nederland en Crohn & Colitis NL. Wij verzamelen in deze keuzehulp informatie van verschillende bronnen.

  • Ziekenhuizen en klinieken leveren 1 keer per jaar klantpreferentievragen aan bij Patientenfederatie Nederland. Deze keuzehulp gebruikt de klantpreferentievragen. Ook wel structuurindicatoren die vanuit het patiĆ«ntperspectief belangrijk zijn om te kiezen voor een zorgaanbieder. Het is voor ons niet mogelijk alle informatie in de database te controleren. Daarom is het verstandig dat je met jouw arts bespreekt of de informatie klopt. Staan er geen gegevens bij een zorginstelling of kan je deze niet vinden in de keuzehulp? Dan heeft deze geen (volledige) gegevens aangeleverd. Het is mogelijk dat je er gewoon terecht kunt voor een goede behandeling.
  • Wij gebruiken de wachttijden die ziekenhuizen en klinieken aanleveren bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze wachttijden worden eens per twee weken bijgewerkt. De genoemde wachttijden geven een indicatie. Het kan dus zijn dat jouw wachttijd korter of langer is. Voor de daadwerkelijke wachttijd voor jouw afspraak of behandeling kan je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar of met de zorgverlener.
  • Wij gebruiken waarderingen die patiĆ«nten op ZorgkaartNederland.nl plaatsen over hun ervaring met de aandoening in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Deze waarderingen worden dagelijks bijgewerkt.

Lees ook onze disclaimer.