terug

Over de gegevens

Deze keuzehulp is gemaakt door Patiƫntenfederatie Nederland en Diabetesvereniging Nederland. Wij verzamelen in deze keuzehulp informatie van verschillende bronnen.

  • Ziekenhuizen en klinieken leveren 1 keer per jaar informatie aan bij Zorginstituut Nederland voor de Openbare Database. Deze keuzehulp haalt informatie uit deze database. Het is voor ons niet mogelijk alle informatie in de database te controleren. Daarom is het verstandig dat u met uw arts bespreekt of de informatie klopt. Staan er geen gegevens bij een zorginstelling of kunt u deze niet vinden in de keuzehulp? Dan heeft deze geen (volledige) gegevens aangeleverd. Het is mogelijk dat u er gewoon terecht kunt voor een goede behandeling.
  • Wij gebruiken de wachttijden die ziekenhuizen en klinieken aanleveren bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze wachttijden worden eens per twee weken bijgewerkt. De genoemde wachttijden geven een indicatie. Het kan dus zijn dat uw wachttijd korter of langer is. Voor de daadwerkelijke wachttijd voor uw afspraak of behandeling kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar of met de zorgverlener.
  • Wij gebruiken waarderingen die patiĆ«nten op ZorgkaartNederland.nl plaatsen over hun ervaring met de aandoening in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Deze waarderingen worden dagelijks bijgewerkt.

Leest u ook onze disclaimer.