terug

Tips

Na het invullen van de keuzehulp zie je in een overzicht welke kraamzorgorganisaties het beste passen bij je wensen. In het overzicht staat veel informatie. Je kunt de kraamzorgorganisaties met elkaar, of met andere kraamzorgorganisaties vergelijken. Zodat je een keuze kunt maken voor de kraamzorgorganisatie dat het beste bij je past. Ons advies: bespreek het resultaat van de keuzehulp ook met je huisarts of jouw verloskundige. Stel hem of haar je vragen en bepaal samen wat voor jou de beste kraamzorgorganisatie is.

Jouw kraamzorgorganisatie werkt samen met verloskundigenpraktijken en ziekenhuizen. Meer over deze samenwerking vind je op allesoverzwanger.nl. Verloskundigenprakijken en kraamzorgorganisaties vind je ook op ZorgkaartNederland.nl.

Heb je een kraamzorgorganisatie gekozen? Controleer altijd of je zorgverzekeraar de kraamzorg van de kraamzorgorganisatie van jouw keuze vergoedt. En gebruik het resultaat van de keuzehulp als je voor het eerst op zoek gaat naar een kraamzorgorganisatie. In het overzicht staan jouw wensen. Bespreek deze met jouw kraamzorgorganisatie en stel in dat gesprek ook al je andere vragen over de kraamzorg. Tips voor dit gesprek:

  • Bereid je goed voor op het gesprek met 3goedevragen. En stel deze tijdens het gesprek aan jouw arts.
  • Vraag iemand om mee te gaan naar het gesprek. Twee mensen horen meer dan één.
  • Schrijf tijdens het gesprek alle antwoorden op.
  • Neem het gesprek op (zie ook deze afbeelding).

Meer informatie kan je vinden op thuisarts.nl of op Zorgkaart Nederland.

Op Thuisarts: informatie over 'Mijn baby is net geboren'. Op Zorgkaart Nederland: informatie over de zorg rondom en na bevalling .