terug

Tips

Na het invullen van de keuzehulp zie je in een overzicht welke zorginstellingen het beste passen bij jouw wensen. In het overzicht staat veel informatie. Je kunt de zorginstellingen met elkaar, of met andere zorginstellingen vergelijken. Zodat je een keuze kunt maken voor het ziekenhuis of de kliniek die het beste bij je past. Ons advies: bespreek het resultaat van de keuzehulp ook met jouw huisarts. Stel hem of haar jouw vragen en bepaal samen wat voor jou het beste ziekenhuis is.

Heb je een ziekenhuis of kliniek gekozen? Controleer altijd of jouw zorgverzekeraar de behandeling bij de zorginstelling van jouw keuze vergoedt en of je een doorverwijzing nodig hebt. Gebruik het resultaat van de keuzehulp als je voor het eerst naar het ziekenhuis gaat en controleer of jouw wensen inderdaad mogelijk zijn. Bespreek deze met jouw arts en stel in dat gesprek ook al jouw andere vragen over de behandeling. Tips voor dit gesprek:

  • Bereid je goed voor op het gesprek met 3goedevragen. En stel deze tijdens het gesprek aan jouw arts.
  • Vraag iemand om mee te gaan naar het gesprek. Twee mensen horen meer dan één.
  • Schrijf tijdens het gesprek alle antwoorden op.
  • Neem het gesprek op (zie ook deze afbeelding).

Tips over het omgaan met psoriasis, de behandelingen en lotgenotencontact kan je vinden op de website van Psoriasispatienten Nederland.
Informatie over psoriasis kan je vinden op Thuisarts.nl of op ZorgkaartNederland.