terug

Tips

Na het invullen van de keuzehulp ziet u in een overzicht welke zorginstellingen het beste passen bij uw wensen. In het overzicht staat veel informatie. U kunt de zorginstellingen met elkaar, of met andere zorginstellingen vergelijken. Zodat u een keuze kunt maken voor het ziekenhuis dat het beste bij u past. Ons advies: bespreek het resultaat van de keuzehulp ook met uw huisarts of uw verloskundige. Stel hem of haar uw vragen en bepaal samen wat voor u het beste ziekenhuis is.

Uw ziekenhuis werkt samen met verloskundigenpraktijken en kraamzorgorganisaties. Meer over deze samenwerking vindt u op allesoverzwanger.nl. Verloskundigenprakijken en kraamzorgorganisaties vindt u ook op ZorgkaartNederland.nl.

Heeft u een ziekenhuis gekozen? Controleer altijd of uw zorgverzekeraar de behandeling bij de zorginstelling van uw keuze vergoedt. En gebruik het resultaat van de keuzehulp als u voor het eerst naar het ziekenhuis gaat. In het overzicht staan uw wensen. Bespreek deze met uw verloskundige of gynaecoloog en stel in dat gesprek ook al uw andere vragen over de behandeling. Tips voor dit gesprek:

  • Bereidt u goed voor op het gesprek met 3goedevragen. En stel deze tijdens het gesprek aan uw arts.
  • Vraag iemand om mee te gaan naar het gesprek. Twee mensen horen meer dan één.
  • Schrijf tijdens het gesprek alle antwoorden op.
  • Neem het gesprek op (zie ook deze afbeelding).

Meer informatie kunt u vinden op thuisarts.nl of op Zorgkaart Nederland.

Op Thuisarts: informatie over zwangerschap en informatie over bevallen.
Op Zorgkaart Nederland: informatie over zwangerschap en informatie over bevallen