terug

Over de gegevens

Deze keuzehulp is gemaakt door Patiëntenfederatie Nederland en Bekkenbodem4all. Wij verzamelen in deze keuzehulp informatie van verschillende bronnen.

  • Ziekenhuizen en klinieken leveren 1 keer per jaar informatie aan over de kwaliteit van de verleende zorg bij Zorginstituut Nederland. Deze informatie wordt weergegeven in de Openbare Database. Deze keuzehulp haalt informatie uit deze database. Het is voor ons niet mogelijk alle informatie in de database te controleren. Daarom is het verstandig dat je met jouw arts bespreekt of de informatie klopt en nog actueel is.
  • Ziekenhuizen en klinieken leveren 1 keer per jaar de antwoorden op klantpreferentievragen aan bij Patientenfederatie Nederland. Dit zijn vragen die voor veel patiënten belangrijk zijn bij de keuze voor een zorgaanbieder. Deze keuzehulp gebruikt de klantpreferentievragen. Het is voor ons niet mogelijk alle informatie in de database te controleren. Daarom is het verstandig dat je met jouw arts bespreekt of de informatie klopt.
  • Wij gebruiken de wachttijden die ziekenhuizen en klinieken aanleveren bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze wachttijden worden eens per twee weken bijgewerkt. De genoemde wachttijden geven een indicatie. Het kan dus zijn dat jouw wachttijd korter of langer is. Voor de daadwerkelijke wachttijd voor jouw afspraak of behandeling kan je contact opnemen met jouw zorgverzekeraar of met de zorgverlener.
  • Wij gebruiken waarderingen die patiënten op ZorgkaartNederland.nl plaatsen over hun ervaring met de aandoening in ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Deze waarderingen worden dagelijks bijgewerkt.

Lees ook onze disclaimer.